2013. március 14., csütörtök

Letette esküjét a hegyközcsatári presbitérium


Október 28-án délelőtt az új és  újraválasztott presbiterek tettek esküt, vagy erősítették meg eskütételüket a hegyközcsatári gyülekezet előtt.
      Az igemagyarázatot követően az Úr asztalát körbeálló presbiterek hangos szóval tettek fogadalmat a gyülekezet előtt, akik fennállva hallgatták végig az esküt.
     Az istentisztelet keretein belül az eskütételt követően oklevéllel köszönte meg  az egyházközség lelkipásztora az elmúlt hat évben szolgáló presbiterek szolgálatát, munkáját, de oklevelet kaptak az új és újraválasztottak is.
   Az eskütételt megelőző napokban tartotta meg alakuló ülését az újonnan megválasztott hegyközcsatári Presbitérium és saját kebeléből választott főgondnokot és gondnokot a választási szabályok és rendelkezések betartásával. A szavazást követően a Presbitérium újraválasztotta Mészáros Károlyt főgondnoknak és Molnár Istvánt gondnoki tisztségükbe.
     Befejezésként Miklós Csaba Péter lelkipásztor következőképen szólt a presbiterekhez: „Sáfárok vagytok, amit az Isten rátok bízott, azokkal kell elszámolnotok. Kívánom nektek gyülekezetünk minden tagjának nevében, hogy legyetek hűek, hogy az Úr majd nektek is azt tudja mondani: „Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután!”
Tóth Zsigmond

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése